Göteborg Zen Center håller formell, zenbhuddistisk meditation fyra gånger i veckan. En dag i månaden är det zazenkai (heldagsmeditation) och en kväll i månaden anordnar vi introduktion, för dig som är intresserad av zen och zenbuddhistisk meditation. I aktuellt-menyn till vänster ser du kommande events på Göteborg Zen Center.

Löpande schema

Nedan finner du löpande schema för Göteborg Zen Center. Håll utkik i aktuellt-menyn till vänster för eventuella schemaändringar!
Ordlista

Zazen
sittande meditation
Kinhin
gående meditation
Daisan
enskilt möte med en erfaren utövare i samband med zazen. Pake Hall ger daisan på Göteborg Zen Center
Teisho
tal som hålls av en lärare i samband med zazen
Dharmatal
tal som hålls av en ordinerad medlem (eller novis) i samband med zazen
Samu
arbete som zazen
Zazenkai
heldagsmeditation

2018-03-04

Dharmatal

På söndagarna i vår är det ofta dharmatal. 4/3 pratar Rebecka igen och vi återkommer med mer information om resten av våren.


2018-03-04

Vårens introduktioner

Om du är nyfiken på zen, zazen och vår verksamhet så är detta en möjlighet att prova på att praktisera i denna tradition. Introduktionen ges en söndag i månaden, kl 13.00-16.30. Introduktionen kostar 300 kr och inkluderar en månads provmedlemskap och en uppföljningskväll veckan efter introduktionen. Vårens introduktionsdatum är: 4/3, 8/4, 6/5 och 10/6. Föranmälan och bekräftelse krävs för att boka plats, boka i tid då introduktionerna ofta blir fulltecknade - maila info@goteborgzencenter.se.


2018-03-24

Zazenkai

Våren är en bra tid att sitta mycket! I mars så bjuder vi in till en zazenkai med mycket zazen, kinhin och dharmtal och möjlighet till daisan med sanghaledare Pake Hall, samt recitation. Anmälan via info@goteborgzencenter.se Se "schema" för fler zazenkai under våren, minst en per månad


2018-03-27

Samtal med Zenpräst Mitra

I mars kommer Mitra Virtaperko ifrån Helsingfors tillbaka på ett kort besök och kommer att hålla ett samtal kring sina erfarenheter att utöva zen som kvinna i vår tradition i samband med sittningen på tisdagkvällen. Varmt välkomna!


2018-04-13

Stadsretreat

Fredag den 13:e börjar ett retreat på Göteborg Zen Center som varar till söndag lunch. Det kommer att vara schemalagd zazen, dharmatal, daisan med zenpräst Dharman Ödman, recitation och möjlighet att sitta informellt under kvällen/natten samt att sova över på centret. Det går också bra att sova hemma. Föranmälan.

Göteborg Zen Center   |   E-mail: info@goteborgzencenter.se   |   Telefonnr: 0735 27 02 92   |   Plusgiro: 158 08 56-1