Göteborg Zen Center håller formell, zenbuddhistisk meditation fyra gånger i veckan. En dag i månaden är det zazenkai (heldagsmeditation) och en kväll i månaden anordnar vi introduktion, för dig som är intresserad av zen och zenbuddhistisk meditation. I aktuellt-menyn till vänster ser du kommande aktiviteter på Göteborg Zen Center.

Löpande schema

Nedan finner du löpande schema för Göteborg Zen Center. Håll utkik i aktuellt-menyn till vänster för eventuella schemaändringar!
Ordlista

Zazen
sittande meditation
Dokusan
enskilt möte med en lärare i samband med zazen. Dharman Ödman ger dokusan på Göteborg Zen Center
Teisho
tal som hålls av en lärare i samband med zazen
Dharmatal
tal som hålls av en ordinerad medlem (eller novis) i samband med zazen
Zazenkai
heldagsmeditation

2020-11-02

Förändringar pga Covid-19

Vi har nu infört extra begränsningar på zencentret utefter de skärpta rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Vi har nu ett maxantal på 6 personer på sittningarna och man måste boka in sig genom doodlen för att delta i en sittning. Hör av dig till info@goteborgzencenter för frågor runt detta.


2020-11-29

Höstens introduktioner

Om du är nyfiken på zen, zazen och vår verksamhet så är detta en möjlighet att prova på att praktisera i denna tradition. Introduktionen ges en söndag, kl 13.00-16.30. Introduktionen kostar 400 kr och inkluderar en månads provmedlemskap. Höstens kommande introduktionstillfällen är 29 nov, 6 dec, 13 dec, måndag 28 dec och onsdag 30 dec. OBS: Pga Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendtaioner fram till 19/11 tar vi bara emot 3 personer per introduktionstillfälle under den tiden. Föranmälan och bekräftelse krävs för att boka plats. Boka i tid då introduktionerna ibland blir fulltecknade - maila info@goteborgzencenter.se .

Göteborg Zen Center   |   E-mail: info@goteborgzencenter.se   |   Telefonnr: 079-348 12 52   |   Plusgiro: 158 08 56-1