Göteborg Zen Center håller formell, zenbhuddistisk meditation fyra gånger i veckan. En dag i månaden är det zazenkai (heldagsmeditation) och en kväll i månaden anordnar vi introduktion, för dig som är intresserad av zen och zenbuddhistisk meditation. I aktuellt-menyn till vänster ser du kommande events på Göteborg Zen Center.

Löpande schema

Nedan finner du löpande schema för Göteborg Zen Center. Håll utkik i aktuellt-menyn till vänster för eventuella schemaändringar!
Ordlista

Zazen
sittande meditation
Kinhin
gående meditation
Daisan
enskilt möte med en erfaren utövare i samband med zazen. Pake Hall ger daisan på Göteborg Zen Center
Teisho
tal som hålls av en lärare i samband med zazen
Dharmatal
tal som hålls av en ordinerad medlem (eller novis) i samband med zazen
Samu
arbete som zazen
Zazenkai
heldagsmeditation

2016-11-26

VÃ¥rens introduktioner

Om du är nyfiken på zen, zazen och vår verksamhet så är detta en möjlighet att prova på att praktisera i denna tradition. Introduktionen ges en söndag i månaden, kl 13.00-16.30. Introduktionen kostar 300 kr och inkluderar en månads provmedlemskap och en uppföljningskväll veckan efter introduktionen. Obs! Föranmälan krävs för att boka plats, boka i tid då introduktionerna ofta blir fullbokade - maila info@goteborgzencenter.se. Vårens introduktionsdatum första söndagen i månaden (kl 13-16.30): 2a april, 7e maj, 11e juni.


2017-01-10

Inga studiebesök under vt17

Tyvärr har vi ingen möjlighet att ta emot studiebesök under våren 2017. GZC drivs av helt ideella krafter och på grund av olika orsaker så måste vi prioritera var vi lägger energin under våren. Förhoppningen är att öppna upp för studiebesök till hösten igen!


2017-05-27

Zazenkai - heldagsmeditation

Varje månad har vi en zazenkai för medlemmar och provmedlemmar. Det blir så klart mycket zazen, lite recitation, dharmatal och möjlighet att gå på daisan. Kl. 9.30-17.00. Anmälan via info@goteborgzencenter.se Se resten av vårens datum i vår kalender under "schema"

Göteborg Zen Center   |   E-mail: info@goteborgzencenter.se   |   Telefonnr: 0735 27 02 92   |   Plusgiro: 158 08 56-1