Kärnan i vår verksamhet är att erbjuda möjlighet för våra medlemmar att utöva regelbunden zazen (zenmeditation), tillsammans med andra. Medlemskapet kostar 300 kr i månaden. Om man inte har råd kan man få reducerad medlemsavgift efter ansökan till styrelsen. En skriftlig ansökan ska då lämnas in till Göteborg Zen Center via e-post till info@goteborgzencenter.se.

Vi erbjuder zazen och vägledning i zazen, muntlig undervisning om Buddhism och meditation samt buddhistiska ceremonier. För att delta i meditation och andra aktiviteter måste man gå en introduktionskurs först.

Introduktionskurs

En gång i månaden håller vi en introduktionskurs. Det är en 3,5 timmar lång kurs där du får lära dig grunderna i Zen. Vi går igenom vad som utmärker Zen som tradition, sittställningar, meditationsövningar och ritualer vid Göteborg Zen Center. Det viktigaste av allt är att du får prova på zazen!

Introduktionen kostar 400 kr och inkluderar en månads provmedlemskap. Kontakta oss för mer information!

Ceremonier

Vi håller buddhistiska ceremonier som t.ex. jukai (att ta emot de zenbuddhistiska föreskrifterna), minnes-/begravningsceremoni, hemreningsceremoni, bröllopsceremoni och namngivningsceremoni.

Böcker bakom galler

För den som är intresserad bedriver Göteborg Zen Center ett sidoprojekt som går ut på att skänka böcker till interner i svenska fängelser. Oavsett om du är medlem i Göteborg Zen Center eller inte kan du hjälpa till genom att skänka gåvor i form av böcker och pengar. Allt går oavkortat till interner. Läs mer om projektet här


2021-06-20

Introduktioner till zazen

Vi har inga fler introduktioner nu under sommaren. Nästa tillfälle blir i augusti, datum kommer bestämmas senare.

Göteborg Zen Center   |   E-mail: info@goteborgzencenter.se   |   Telefonnr: 079-348 12 52   |   Plusgiro: 158 08 56-1