Kärnan i vår verksamhet är att erbjuda möjlighet för våra medlemmar att utöva regelbunden zenbuddhistisk meditation, tillsammans med andra. Medlemskapet kostar 250 kr i månaden. Om du är arbetslös, studerande eller liknande kan du få reducerad avgift efter ansökan till styrelsen. En skriftlig ansökan ska lämnas in till Göteborg Zen Center via e-post till info@goteborgzencenter.se.

Vi håller också olika typer av kurser, föreläsningar och ceremonier för dig som är intresserad av zenbuddhism. För dig som är intresserad av att prova på zen och zenbuddhistisk meditation rekommenderar vi vår introduktionskurs.

Introduktionskurs

En gång i månaden håller vi en introduktionskurs. Det är en 3,5 timmar lång kurs där du får lära dig grunderna i Zen. Vi går igenom vad som utmärker Zen som tradition, sittställningar, meditationsövningar och ritualer vid Göteborg Zen Center. Det viktigaste av allt är att du får prova på Zenbuddhistisk meditation!

Introduktionen kostar 300 och inkluderar en månads provmedlemskap. Kontakta oss för mer information!

Öppna evenmang etc.

Göteborg Zen Center försöker med jämna mellanrum bjuda in gästföreläsare att tala om ämnen nära knutna till Zen. I mån av tid håller vi föreläsningar för skolklasser både på vårt center och ute på skolor.

Studiecirklar

En gång per år håller vi en studiecirkel kring zenbuddhism. Studiecirkeln kan kretsa t.ex. kring de buddhistiska föreskrifterna, viss litteratur eller grundläggande buddhistisk doktrin. Se aktuellt till vänster för eventuellt kommande studiecirkel.

Ceremonier

Vi håller i buddhistiska ceremonier som t.ex. jukai (att ta emot de zenbuddhistiska föreskrifterna), minnes-/begravningsceremoni, hemreningsceremoni, bröllopsceremoni och namngivningsceremoni.

Böcker bakom galler

För den som är intresserad bedriver Göteborg Zen Center ett sidoprojekt som går ut på att skänka böcker till interner i svenska fängelser. Oavsett om du är medlem i Göteborg Zen Center eller inte kan du hjälpa till genom att skänka gåvor i form av böcker och pengar. Allt går oavkortat till interner. Läs mer om projektet här


2017-06-26

Sommarschema

Från och med måndag den 26:e juni - 24:e augusti gäller ändrat schema. Måndagar och torsdagar kl 18-20 hålls zazen, 3x30 minuter med kinhin emellan. Från tisd 29/8 börjar höstschemat, se "schema-sidan" för mer information. Välkomna alla medlemmar och provmedlemmar!


2017-08-17

Introduction in English

If you would like an introduction in English to zazen-meditation and the way we practice at the center, please e-mail us. We will arrange a group when there are at least 3 people interested.


2017-08-20

FULLBOKAD: introduktion

Söndagens introduktion är fullbokad. Välkommen med anmälan till nästa, den 10:e september. Uppföljningskvällen efter introduktionen är onsdag den 30/8 kl 18-19.30, välkomna provmedlemmar och medlemmar som vill ha en kort repitition och ställa frågor.


2017-08-27

Utomhusmeditation

På söndag 27 augusti så är det vår första heldagmeditation (zazenkai) för hösten och den är utomhus. Plats och exakt tid meddelas när vi närmar oss, men det kommer att bli i Gbg-närområdet och ca kl 10-16. Anmäl dig via info@goteborgzencenter.se så vi ser hur många som är intresserade.


2017-09-10

Höstens introduktioner

Om du är nyfiken på zen, zazen och vår verksamhet så är detta en möjlighet att prova på att praktisera i denna tradition. Introduktionen ges en söndag i månaden, kl 13.00-16.30. Introduktionen kostar 300 kr och inkluderar en månads provmedlemskap och en uppföljningskväll veckan efter introduktionen. Höstens introduktionsdatum kommer att vara: 20/8, 10/9, 15/10, 12/11, 10/12 (kl 13-16.30). Obs! Föranmälan krävs för att boka plats, boka i tid då introduktionerna ofta blir fullbokade - maila info@goteborgzencenter.se.


2017-09-23

Zazenkai med zenpräst

På lördag 23 september kl 9:15-17.00 blir det zazenkai och möjlighet att lyssna till ett dharmatal och gå på daisan med Dharman Ödman, zenpräst ifrån Helsingfors. Det blir också goda möjligheter till att titta in i en vägg, vara tyst och hålla sig till sin övning. Även recitation står på schemat. Anmälan via info@goteborgzencenter.se


2017-09-24

Jukai-ceremoni

En möjlighet att ta emot de buddhistiska föreskrifterna i en ceremoni ledd av Dharman, en av de ordinerade zenprästerna i De Tre Juvelernas Orden. Före ceremonin zazen och ett dharmatal kring föreskrifterna och om själva ceremonin. Det går bra att delta under zazen och dharmatalet och sedan bestämma om du vill delta i ceremonin. Anmälan via info@goteborgzencenter.se


2017-10-27

Zazen + dokusan m Kanja-roshi

Kanja Odland-roshi kommer på besök till Göteborg Zen Center. Det blir möjlighet till zazen och dokusan. Tid: 18-20 Anmälan: info@goteborgzencenter.se


2017-10-28

Zazenkai m Kanja-roshi

Zazenkai med en av traditionens zenlärare - Kanja Odland-roshi. Zazen, recitation, teisho och möjlighet att gå på daisan. Tid: 9.30-17.00 Anmälan: info@goteborgzencenter.se


2017-10-29

Zazen och teisho m Kanja-roshi

Kom och lyssna på undervisning med Kanja Odland-roshi och sitt tyst och stilla i ett par timmar!

Göteborg Zen Center   |   E-mail: info@goteborgzencenter.se   |   Telefonnr: 0735 27 02 92   |   Plusgiro: 158 08 56-1