Kärnan i vår verksamhet är att erbjuda möjlighet för våra medlemmar att utöva regelbunden zazen (zenmeditation), tillsammans med andra. Medlemskapet kostar 300 kr i månaden. Om man inte har råd kan man få reducerad medlemsavgift efter ansökan till styrelsen. En skriftlig ansökan ska då lämnas in till Göteborg Zen Center via e-post till info@goteborgzencenter.se.

Vi erbjuder zazen och vägledning i zazen, muntlig undervisning om Buddhism och meditation samt buddhistiska ceremonier. För att delta i meditation och andra aktiviteter måste man gå en introduktionskurs först.

Introduktionskurs

En gång i månaden håller vi en introduktionskurs. Det är en 3,5 timmar lång kurs där du får lära dig grunderna i Zen. Vi går igenom vad som utmärker Zen som tradition, sittställningar, meditationsövningar och ritualer vid Göteborg Zen Center. Det viktigaste av allt är att du får prova på zazen!

Introduktionen kostar 400 kr och inkluderar en månads provmedlemskap. Kontakta oss för mer information!

Ceremonier

Vi håller buddhistiska ceremonier som t.ex. jukai (att ta emot de zenbuddhistiska föreskrifterna), minnes-/begravningsceremoni, hemreningsceremoni, bröllopsceremoni och namngivningsceremoni.

Böcker bakom galler

För den som är intresserad bedriver Göteborg Zen Center ett sidoprojekt som går ut på att skänka böcker till interner i svenska fängelser. Oavsett om du är medlem i Göteborg Zen Center eller inte kan du hjälpa till genom att skänka gåvor i form av böcker och pengar. Allt går oavkortat till interner. Läs mer om projektet här


2020-11-02

Förändringar pga Covid-19

Vi har nu infört extra begränsningar på zencentret utefter de skärpta rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Vi har nu ett maxantal på 6 personer på sittningarna och man måste boka in sig genom doodlen för att delta i en sittning. Hör av dig till info@goteborgzencenter för frågor runt detta.


2020-11-29

Höstens introduktioner

Om du är nyfiken på zen, zazen och vår verksamhet så är detta en möjlighet att prova på att praktisera i denna tradition. Introduktionen ges en söndag, kl 13.00-16.30. Introduktionen kostar 400 kr och inkluderar en månads provmedlemskap. Höstens kommande introduktionstillfällen är 29 nov, 6 dec, 13 dec, måndag 28 dec och onsdag 30 dec. OBS: Pga Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendtaioner fram till 19/11 tar vi bara emot 3 personer per introduktionstillfälle under den tiden. Föranmälan och bekräftelse krävs för att boka plats. Boka i tid då introduktionerna ibland blir fulltecknade - maila info@goteborgzencenter.se .

Göteborg Zen Center   |   E-mail: info@goteborgzencenter.se   |   Telefonnr: 079-348 12 52   |   Plusgiro: 158 08 56-1